Analýza dát z oblasti kontroly kvality použitím systému LISp-Miner - Štefke, Martin (2015)
Predmetom bakalárskej práce je analýza vzniku nezhodných výrobkov v spoločnosti SEWS Slovakia. Analyzované boli záznamy o vzniku nezhodných výrobkov z obdobia 2013 až 10/2014, analýza bola vykonaná z databázy v akademickom systéme LISp-Miner. V úvodnej teoretickej časti je zhrnutie rôznych prístupov k problematike dobývania znalostí z databázy. V nasledujúcej praktickej časti práce je uvedený postup úpravy a spracovania dát, definovanie základných analytických otázok. V závere sú definované relevantné vzťahy medzi dátami a analytickými metódami.