Automatizované testování GUI na platformě Android - Hudák, Jan; Doležel, Michal; Neugebauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
S rychlým rozvojem trhu mobilních zařízení se neustále zvyšují nároky na kvalitu aplikací vyvíjených pro tato zařízení. Jedním z důležitých faktorů, které mohou ovlivnit kvalitu softwaru, je, kvůli dynamice vývoje tohoto odvětví, automatizované testovaní. Velký význam má testování grafického uživatelského rozhraní. Tato práce se věnuje konkrétním technikám pro platformu Android, která v současnosti patří k nejpoužívanějším mobilním platformám. Cílem práce je v prvé řadě popsat specifické faktory automatizovaného testování mobilních aplikací, které vyplývají ze specifických vlastností mobilních zařízení. Dalším cílem v teoretické části je nastínit několik možných přístupů k automatizovanému testování grafického uživatelského rozhraní na platformě Android. V praktické části je cílem ukázat možnosti vybraných testovacích nástrojů na konkrétním příkladu a vzájemně je porovnat dle předem stanovených kritérií.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses