Daňová podpora výzkumu a vývoje - Krejčová, Dita (2015)
Výzkum a vývoj je jedním z technologických ukazatelů vyspělé země. Převážná většina investic do této oblasti plyne ze soukromého sektoru, proto je v zájmu každého státu, aby soukromý sektor investující do výzkumu a vývoje podpořil. Tato práce se zabývá daňovou formou podpory výzkumu a vývoje v jednotlivých státech OECD. Následně se detailněji věnuje daňové podpoře výzkumu a vývoje v České republice a ověření hypotézy, zda se díky legislativním změnám účinných od 1. ledna 2014, zvýšila.