Daňová podpora výzkumu a vývoje - Krejčová, Dita; Vítek, Leoš, 1970-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Výzkum a vývoj je jedním z technologických ukazatelů vyspělé země. Převážná většina investic do této oblasti plyne ze soukromého sektoru, proto je v zájmu každého státu, aby soukromý sektor investující do výzkumu a vývoje podpořil. Tato práce se zabývá daňovou formou podpory výzkumu a vývoje v jednotlivých státech OECD. Následně se detailněji věnuje daňové podpoře výzkumu a vývoje v České republice a ověření hypotézy, zda se díky legislativním změnám účinných od 1. ledna 2014, zvýšila.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses