Využití nástroje direct marketingu na trhu B2B na příkladu konkrétní firmy - Prouza, Kamil; Pešek, Ondřej; Bartošová, Nela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Předmětem této bakalářské práce je využití nástroje direct marketingu na trhu B2B na příkladu konkrétní firmy. Cílem práce je analýza proběhlé kampaně využívající přímou poštu, která se uskutečnila na trhu organizací. Na základě výsledků a zjištění této analýzy se práce dále zabývá vztahy mezi marketingovým a obchodním oddělením ve společnostech B2B. K tomu byl uskutečněn primární dotazníkový výzkum mezi zástupci těchto společností. Teoretická část pojednává a charakterizuje přímý marketing a nástroje vhodné pro B2B, jeho omezení, testování a měření výsledků. Dále stručně představuje trhy organizací včetně rozdílů oproti trhům spotřebitelským. Při zpracování teoretické části byly využity jak české, tak i zahraniční zdroje.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses