Zhodnocení ekonomického vývoje firmy PROZNAK Praha, s.r.o. - Kalkusová, Denisa (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomický vývoj firmy PROZNAK Praha, s.r.o. od roku 2008. Teoreticko-metodologická část se bude zabývat vymezením pojmů ekonomická a finanční analýza. Následně bude provedena metodika ukazatelů, které poslouží k analýze finančních výkazů v praktické části. V praktické části bude představený podnik zasazen do kontextu vývoje odvětví a bude podroben horizontální a vertikální analýze a bilančním pravidlům. Následovat bude analýza poměrových ukazatelů, z nichž budou vybrány ukazatele rentability, aktivity, produktivity práce, zadluženosti a likvidity. Dále bude analyzován pracovní kapitál, rozklad ROE, ekonomická přidaná hodnota, bonitní a bankrotní modely. Bude provedeno mezipodnikové srovnání a predikce dalšího vývoje podniku. V závěru práce budou shrnuty zjištěné výsledky a podána doporučení ohledně možného zlepšení v dosavadním hospodaření.