Analýza logistických procesů v dané firmě - Petrák, Jakub (2016)
Tato práce řeší problém rozdělení nákladů mezi přepravované zásilky ve spediční firmě u pronajímaných automobilů. Zaměřuje se na problematiku v oblasti mezinárodních dokládkových přeprav. Cílem práce je vytvoření nového algoritmu, které se bude moci využít v praxi. Vyřešení daného problému vychází z algoritmu, který se používá ve firmě. Vytvořený algoritmus bere v potaz více aspektů, které jsou nutné pro správný výpočet. Data jsou zpracovávána pomocí programu Microsoft Excel. Řešení umožňuje firmě pohled na to, jak jsou přepravované zásilky ziskové či ztrátové. Pomocí analýzy a srovnání výsledků na případové studii se zjistilo, že v současné praxi se dělají, vinou chybných výpočtů, špatná rozhodnutí. Na základě analýzy je možné porovnat výsledky rozpočítaných nákladů. Algoritmus a jeho výsledky umožní firmě dělat správná rozhodnutí, především v oblasti obchodu. Přínosem této práce je aplikování nové metody výpočtu do praxe.