Analýza procesů v rámci akreditací vysokoškolských institucí v ČR - Buchbauer, Petr (2015)
Bakalářská práce se soustředí na podrobnou analýzu momentálního stavu akreditačního procesu vysokoškolských institucí. Teoretická část práce uvádí kontext řízení kvality do rámce terciárního vzdělávání a Akreditační komisi České republiky jakožto certifikační orgán tohoto odvětví. Praktická část poskytuje detailní popis procesu hodnocení jedné žádosti o akreditaci skrze tři možné zobrazení procesních map. Analýza je doplněna kvalitativním hodnocením a návrhy na zlepšení v rámci dnešního legislativního prostředí. V poslední řadě je uvedena projednávaná změna vysokoškolského zákona a vybrané změny s přímým dopadem na akreditační proces jsou podrobeny kritické diskusi.