Posuzování efektivnosti využití vozového parku - Havlová, Jana (2015)
Práce je zaměřena na kontrolní systém správy vozového parku. Právě prostřednictvím firemních automobilů dochází stále častěji k podvodnému jednání. Důraz je kladen především na úsporu nákladů, která plyne ze zavedení monitoringu a efektivnější kontroly. Práce vymezuje moderní prvky kontroly, jejich funkce a dopady do nákladů. Dochází k nastínění výhod a nevýhod spojených s evidencí jízd. Pro ilustraci jsou uvedeny praktické příklady z praxe včetně alternativního řešení s výpočtem úspor.