Návrh databáze pro kurýrní firmu - Halala, Michal, 1990-; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze požadavků a návrhu databáze pro potřeby kurýrní firmy zabývající se rozvozy jídel. Cílem této práce je vytvořit návrh databáze, která by sloužila pro aplikaci umožňující zpra-cování objednávek a evidenci subjektů, jež k nim mají přístup. Práce je rozdělena na dvě části. První část je věnována teoretickému základu, vysvětlení důležitých databázových pojmů a postupu při návrhu databáze. Druhá část se zabývá samotným návrhem databáze. Postupoval jsem od analýzy kurýrní firmy přes konceptuální a fyzický návrh databáze až k otestování databáze jednoduchými příkazy na školním databázovém serveru Oracle. Předpokládaným přínosem by měla být možnost pro zaměstnance sledovat, v jakém stavu se zrovna nachází objednávky. Vedení firmy bude mít k dispozici veškeré informace o zakázkách a peněžních transakcích evidovaných přehledně na jednom místě a bude schopné je analyzovat. Zákazníci by měli mít snadný přehled o jejich benefit programu, eventuálně také o jejich kreditovém systému. Kurýři i operátoři by měli mít snadný přehled o hotovostních transakcích a aktuálním stavu peněz kurýrů. Na základě toho by měli být schopni rychle přidělovat zakázky.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses