Energetika v EU ekonomická analýza energie z jádra a obnovitelných zdrojů po roce 2011 - Vomáčka, Roman; Loužek, Marek, 1975-; Louda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
V souvislosti s bojem proti globálnímu oteplování, se Evropská unie rozhodla jít příkladem a ukázat zbytku světa, že je možné trvale udržitelnou politiku k životnímu prostředí aplikovat v praxi. Za tímto účelem byly zavedeny masové podpory obnovitelných zdrojů energie a snaha o potlačení významu energie z jádra. Nejdále v této politice jsou v Německu, které svojí geografickou polohou a velikostí trhu ovlivňuje celou střední Evropu, a tím i Českou republiku. Tato práce se pokouší především analyzovat způsoby podpory OZE a jaderné energie v EU, s bližším zaměřením na ČR a jejich dopad na energetický trh. Dále analyzuji podpory OZE a jejich vývoj v blízké budoucnosti. Z této analýzy dopadů podpory OZE docházím v závěru své práce k tomu, že aktuální směřování EU v energetice způsobuje spíše destabilizaci celé sítě a s tím spojená rizika.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses