Administrativní povinnosti firem vyvolaných daňovým systémem - Sehnalová, Vendula; Pavel, Jan, 1978-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Daňový systém je provázán legislativou, ze které vyplývají daňovým subjektům administrativní povinnosti. Tato práce je zaměřena právě na ty povinnosti firem, které způsobují soukromému sektoru značné vyvolané náklady. Cílem diplomové práce je detailně analyzovat povinnosti spjaté se třemi daněmi, které tvoří největší podíl příjmů veřejných rozpočtů, konkrétně sociálním pojistným, daněmi z příjmů (daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a daní z příjmů právnických osob) a také DPH. Pomocí dotazníkového šetření je zhodnocena náročnost administrativních úkonů vyvolaných daňovým systémem z praktické stránky a výhodnost propojení s účetním systémem společnosti.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses