Analýza trhu cloud computingu - Kondáčová, Veronika; Vencovský, Filip; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Obsahom tejto bakalárskej práce je prieskum trhu Cloud Computingu v Českej a Slovenskej republike. Cieľom práce je vyhľadať a analyzovať možné medzery na jednotlivých trhoch. Práca je venovaná spoločnosti DataSpring, s. r. o., ktorej predmetom podnikania je budovanie a prevádzka IT infraštruktúry. Na základe cloudových služieb poskytovaných touto spoločnosťou sú vymedzení konkurenti a nimi ponúkané cloudové služby. Teoretická časť práce vychádza zo spísania poznatkov o Cloud Computingu z dostupnej literatúry, ako definícia, jej historický vývoj, súčasnosť a až po jej prognostický odhad budúcnosti. Pre dosiahnutie cieľa, identifikácie medzery na trhu v Českej a Slovenskej republike, budú informácie o konkurencii získavané prostredníctvom verejne dostupných zdrojov. V časti o odberateľoch sú informácie o záujme o tieto služby získané prostredníctvom anonymného dotazníkového riešenia. Ten charakterizuje spoločnosti podľa počtu zamestnancov, odvetvia podnikania a podobne. Ich následnou analýzou a porovnaním získame poznatky, ktoré sú cieľom tejto práce.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses