Životní cyklus Start Up - Vedra, Stanislav (2015)
Cílem této práce je popsat zlomová místa životního cyklu webového startupu, při kterých nejčastěji startupy selhávají a doporučit možné postupy na jejich předejití. První kapitola definuje startup a jeho životní cyklus. Druhá kapitola charakterizuje jednotlivé zlomové fáze životního cyklu a porovnává je se způsobem vedení převzatým z klasického managementu. Třetí kapitola je o přiřazení řídících metod k těmto fázím. V rámci práce bylo vypracováno dotazníkové šetření mezi českými startupy, zda popsané metody používají.