Náročnost přípravy prostředí Self-Service Business Intelligence - Píhrt, Tomáš (2015)
Cílem práce bylo zhodnotit náročnost přípravy prostředí pro produkty business intelligence, jmenovitě pak pro odnož self-service, která vykazuje sílící trend v dané oblasti. Východiskem práce byla analýza stávajících metodik, postupů a doporučení pro přípravu BI prostředí, dále pak analýza faktorů, jež proces přípravy ovlivňují. Za účelem ověření rozdílů mezi jednotlivými produkty self-service BI byla stanovena metodika a relevantní kritéria pro hodnocení. Na základě vytvořeného modelu hodnocení bylo prověřeno nejlepších 5 produktů v oblasti BI a to na specifické množině dat z prostředí malého podniku.