Analýza hypotečních produktů bank v ČR - Pavlasová, Kristina (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou hypotečního trhu v České republice. Práce zohledňuje právní úpravu hypotečního úvěru a zabývá se konkurenceschopností českého hypotečního trhu. Zvláštní kapitola je věnována hypotečním zástavním listům, které slouží k financování hypotečních úvěrů. Práce popisuje vývoj hypotečního trhu v České republice ve srovnání s ostatními státy Evropské unie. Cílem práce je určení závislosti vývoje hypotečního trhu na vybraných faktorech. Tato závislost je nejprve určena grafickou analýzou, výsledky grafické analýzy jsou následně statisticky potvrzeny či vyvráceny metodou regresní analýzy.