Proces zavedení nové značky na trh - firma poskytující finanční poradenství - Sillik, Jiří (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou nové značky a jejím následným zavedením na trh. Cílem této práce je popsat co to značka je, z jakých se skládá částí a jaký by měl být správný postup při jejím sestavování a zavádění na trh. V práci jsou definovány specifika tvorby značek a jejich důležitosti ve službách. V teoretické části je spojen klasický i moderní pohled na značky a jejich tvorbu. Bakalářská práce propojuje poznatky z teoretické části a aplikuje je na případovou studii vytvoření nové značky. Dále je v teoretické části definován pojem positioning a vysvětlena situační analýza. V praktické části práce je popsán postup tvorby značky společnosti Patron finance od prvního brainstormingu až po určení pozice na trhu. Tato bakalářská práce by měla sloužit jako předloha postupu tvorby značky.