Hybridní cloudová řešení - Ryšavý, Jan (2015)
Tato práce se zabývá problematikou cloudových řešení a to konkrétně režimy poskytování - privátním, veřejným a hybridním s důrazem na ten poslední. Cílem práce je porovnat výhody a nevýhody těchto řešení v rámci teorie a praxe. Za tímto účelem je nejdříve představena teoretická část pojednávající o těchto systémech a shrnující jejich výhody a nevýhody na papíře. Následuje praktická část ve formě dotazníku, který byl rozeslán do firem za účelem zjištění jejich zkušeností. Dotazník byl vyhodnocen a jednotlivá zjištění porovnána s teoretickou částí. V závěru je pak shrnuto, jak moc se teoretické a praktické výhody a nevýhody shodují nebo neshodují. Hlavním přínosem této práce by měla být právě analýza těchto rozdílů, což by mohlo pomoci při vylepšování nabízených produktů skrze přímou zpětnou vazbu od ředitelů firem.