Hybridní cloudová řešení - Ryšavý, Jan; Nedzelský, Roman; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce se zabývá problematikou cloudových řešení a to konkrétně režimy poskytování - privátním, veřejným a hybridním s důrazem na ten poslední. Cílem práce je porovnat výhody a nevýhody těchto řešení v rámci teorie a praxe. Za tímto účelem je nejdříve představena teoretická část pojednávající o těchto systémech a shrnující jejich výhody a nevýhody na papíře. Následuje praktická část ve formě dotazníku, který byl rozeslán do firem za účelem zjištění jejich zkušeností. Dotazník byl vyhodnocen a jednotlivá zjištění porovnána s teoretickou částí. V závěru je pak shrnuto, jak moc se teoretické a praktické výhody a nevýhody shodují nebo neshodují. Hlavním přínosem této práce by měla být právě analýza těchto rozdílů, což by mohlo pomoci při vylepšování nabízených produktů skrze přímou zpětnou vazbu od ředitelů firem.
Vedoucí práce: Roman Nedzelský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses