Návrh a implementace systému platebních terminálů pro Bitcoin - Zima, Martin (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem softwarového řešení pro systém maloobchodních platebních terminálů, které umožňují příjem finančních prostředků v digitální kryptoměně Bitcoin. Autor srovnává svoji práci s již existujícími systémy, vysvětluje technologie spojené s danou kryptoměnou a jejich specifika. Tato teoretická východiska jsou následně využita při návrhu a implementaci vlastního řešení, které bylo realizováno v jazyku Java, operačním systému Android a s využitím webového aplikačního frameworku Spring.