Hlavní příčiny změnových požadavků v průběhu webových projektů - Nagy, Jan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Kružík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá identifikací a analýzou příčin změnových požadavků v průběhu webových projektů. Teoretická část díla se soustředí na rozbor specifik webových projektů. V navazující praktické části práce jsou agregovány identifikované příčiny změnových po-žadavků ze všech zdrojů do uceleného seznamu. Za účelem potvrzení identifikovaných zdrojů z literatury i s cílem seznam rozšířit byl proveden dotazníkový průzkum. Jednotlivé příčiny jsou popsány, analyzovány a ohodnoceny podle jejich kritičnosti. Pomocí vhodných metod jsou určeny kauzální příčiny vzniku změnových požadavků. Na základě těchto zna-lostí je možné v poslední kapitole práce vytvořit pro dodavatele webových projektů dopo-ručení jak snížit riziko výskytu změnových požadavků a jakým způsobem minimalizovat jejich dopad na úspěšnost projektu i na společenské a obchodní vztahy zúčastněných stran. Dosavadní literatura obecně považuje změnové požadavky pouze za jeden z důvodů neú-spěchu projektu, avšak nevěnuje dostatečnou pozornost výzkumu příčin jejich vzniku. Pří-nos práce spočívá právě ve výzkumu této jedné konkrétní oblasti. Práce přináší ucelený souhrn informací, který slouží pro dodavatele jako inspirace pro implementaci interního procesu zadávání webového projektu.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses