Testování a test reporting v nástroji HP ALM - Hoffmann, Patrik (2015)
Tématem práce je problematika testování softwaru, reportování a zajišťování kvality, což tvoří nedílnou součást vývoje softwaru. Hlavní cíl práce je směrován na význam test reportingu a vytváření reportů v nástroji HP Application Lifecycle Management. Očekávaným přínosem je možnost využití tutoriálu jak vytvářet reporty a nástěnky v nástroji pro podporu testování. Dále dílčím přínosem práce je rozšíření znalostí z odborné literatury a článků v oblasti testování, zajišťování kvality a setkání s nástrojem HP Application Lifecycle Management. Práce je rozdělena na části, které obsahují informace o pojmu kvalita softwaru, zadávání požadavků pro zhotovení produktu, rozebrání významu pojmů zajišťování a řízení kvality, verifikace a validace. Rozšiřuje znalosti v rámci oblasti testování softwaru vysvětluje pojmy a popisuje pozice v testovacím týmu. Součástí je i testovací dokumentace využívaná i pro reportování. Důležitou částí testování je test reporting a využívání metrik pro měření kvality. Poslední část je zaměřena na tutoriál pro vytváření reportů a nástěnek v HP Application Lifecycle Management, který může být užitečný pro členy testovacího týmu.