Aplikace pro vzdálenou správu zařízení v chytré domácnosti - Čislinský, Jan (2015)
Práce se zabývá analýzou současného trendu chytrých domácností i se stručným historickým kontextem. Představuje koncepci společnosti Apple a jejich platformy iOS a to od raných fází vývoje platformy až po současnost. Práce krátce shrnuje rozdíly mezi programovacím jazykem Objective-C a novým jazykem Swift. Zevrubně popisuje nově vznikající framework HomeKit, který vznikl za účelem ovládání chytrých zařízení v domácnosti. V praktické části je navržena mobilní aplikace na platformě iOS, která pomocí frameworku HomeKit ovládá reálná chytrá zařízení v domácnosti. Aplikace je realizována v programovacím jazyce Swift a je součástí této bakalářské práce.