JavaFX 8 a její použití při výuce - Kopecký, Jan (2015)
Tato práce se bude, jak již název napovídá, zabývat grafickým frameworkem JavaFX 8 a jeho potenciálem pro využití ve výuce. Nejdříve se bude zabývat tím, co grafický framework JavaFX 8 je. Vysvětlí základní prin-cipy, pohovoří o jeho přednostech, architektuře a významných rozdílech v práci s ním opro-ti práci s knihovnou Swing. Po předání základního povědomí o frameworku JavaFX 8 práce pokračuje převodem jed-notlivých aplikací z prostředí výuky VŠE pod framework JavaFX 8, ve snaze demonstrovat předem popsané vlastnosti. Začíná jednoduchou aplikací Zipper, pokračuje popisem převo-du semestrální práce Adventura a končí převodem knihovny Canvas. V závěru práce shrnuje nabyté poznatky, posuzuje úspěšnost jednotlivých převodů a zod-povídá otázku, jestli je lepší aplikaci převádět nebo tvořit aplikaci novou, a vysvětluje proč by se měla výuka na VŠE vyvíjet tímto směrem.