Aplikace principů user experience v procesu tvorby webové služby - Immerová, Kristýna (2015)
Cílem této práce je analyzovat a popsat proces návrhu webové služby a způsoby implementace principů User Experience jeho průběhu. V první části práce jsou definovány pojmy User Experience a webové služby. V druhé části je popsán samotný proces návrhu webové služby a metodiky pro aplikaci principů User Experience v tomto procesu. Praktická část práce představuje využití popsaných metod na reálných projektech firmy LMC, s.r.o. V práci se podařilo popsat optimální postup pro aplikaci principů User Experience při návrhu webové služby a popsat roli User Experience designéra v tomto procesu. Výsledky této práce umožňují pochopení této role při návrhu webových služeb a přínosu optimálních procesů pro vývoj služby.