Navrhněte počítačovou hru pro vstupní kurzy programování - Sedláček, David (2015)
Tato bakalářská práce má za cíl vytvořit výukový materiál pro vstupní kurz programování studijního poboru Aplikovaná informatika na Vysoké škole ekonomické v Praze, konkrétně pro kurz 4IT101. Práce analyzuje praktické přístupy k výuce programování, zejména objektově orientovaného programování, kde se studenti učí formou tvorby hry, s účelem navrhnout způsob výuky principů objektově orientovaného programování za pomoci jednoho projektu a s minimální nutností předchozí výuky samotného programovacího jazyka. Na základě této analýzy je navrhnut a vytvořen vlastní projekt hry, jako praktický výsledek práce.