Knihovnaumožňující práci s libovolnými zdroji dat prostřednictvím SQL dotazů - Sýkora, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Osmá verze programovacího jazyka Java přinesla řadu novinek, které silně inklinují k deklarativnímu programování. Ve své práci jsem zaměřil na možnosti využití těchto novinek v oblasti deklarativního zpracovávání dat na platformě Java. Pro co nejvyšší míru deklarativnosti jsem zvolil Structured Query Language jazyk. Cílem mé práce bylo vytvořit knihovnu, jež by interpretovala SQL dotazy. Knihovna k interpretaci využívá datovody a celou řadu prvků z Javy, jež umožňují větší míru funkcionálního programování v Javě. Hlavním přínosem této práce bylo dát vývojářům alternativu v oblasti zpracování a filtrování dat, jež je z důvodu optimalizace většinou prováděno v perzistentní vrstvě aplikací.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses