Implementace Google Tag Manageru - Kumsta, Tomáš (2015)
Cílem práce je vysvětlit důvody pro používání Tag Management systémů na webových stránkách. V rámci práce jsou tyto nástroje srovnány na základě výhod a nevýhod jejich funkcionality a použitelnosti. Na základě tohoto srovnání budou nalezeny důvody popularity nástroje Google Tag Manager a ukázána jeho reálná implementace. Jeho praktické využití tkví v nasazování a správě různých měřících, remarketingových a dalších kódů, které může provozovatel internetových stránek potřebovat, bez nutnosti úpravy kódu samotné stránky. Práce obsahuje kompletní návod na implementaci měřícího kódu Google Analytics a remarketingového kódu Google Adwords pomocí Google Tag Manageru. Přínosem této práce je představení těchto řešení a ukázka nastavení pro potřeby reálného internetového obchodu.