Budování a využívání menších počítačových sítí - Šilhavý, Dominik (2015)
Tato bakalářská práce popisuje stávající síť Vyšší odborné školy obalové techniky a střední školy ve Štětí. Škola se skládá z pěti segmentů, které jsou vzájemně propojeny pomocí různých technologií. V těchto segmentech se lze připojit kabelově i bezdrátově. Cílem je provést analýzu sítě, díky které budu schopný odhalit úzká místa a navrhnout řešení, která by mohla daný problém odstranit. Toho dosahuji tak, že získávám informace o fungování této sítě a jejím návrhu, díky kterému mohu provést analýzu a následně navrhnout změny vedoucí ke zvýšení efektivity jejího fungování. Práce obsahuje popis struktury této sítě, adresní rozdělení sítě, zařízení, zabezpečení a pozorování sítě. Mým přínosem v dané práci je provedení měření sítě, na jehož základě mohu navrhnout změny hardwaru či softwaru, aby došlo ke zlepšení požadovaných vlastností.