Budování a využívání menších počítačových sítí - Šilhavý, Dominik; Pinkas, Otakar, 1942-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce popisuje stávající síť Vyšší odborné školy obalové techniky a střední školy ve Štětí. Škola se skládá z pěti segmentů, které jsou vzájemně propojeny pomocí různých technologií. V těchto segmentech se lze připojit kabelově i bezdrátově. Cílem je provést analýzu sítě, díky které budu schopný odhalit úzká místa a navrhnout řešení, která by mohla daný problém odstranit. Toho dosahuji tak, že získávám informace o fungování této sítě a jejím návrhu, díky kterému mohu provést analýzu a následně navrhnout změny vedoucí ke zvýšení efektivity jejího fungování. Práce obsahuje popis struktury této sítě, adresní rozdělení sítě, zařízení, zabezpečení a pozorování sítě. Mým přínosem v dané práci je provedení měření sítě, na jehož základě mohu navrhnout změny hardwaru či softwaru, aby došlo ke zlepšení požadovaných vlastností.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses