Technické řešení plateb za přístup do bezdrátové sítě - Kučera, Matěj (2015)
Tématem bakalářské práce jsou placené WiFi sítě a jejich technické řešení plateb. První kapitola se zabývá jednotlivými platební metodami, které lze při placení za připojení do WiFi sítě využít. Jsou zde popsány výhody a nevýhody jednotlivých platebních metod, problémy při jejich implementaci. Druhá kapitola popisuje několik hotových řešené, které lze zakoupit jako celek pro provozování placené WiFi sítě, srovnání jejich vlastností, funkcí a ceny. Ve třetí části práce, která je částí praktickou, je popsán návrh a implementace platebního postupu ve WiFi síti Hotel, provozované Oddělením síťové infrastruktury Vysoké školy ekonomické v Praze ve všech ubytovacích a rekreačních zařízeních této organizace, s cílem poskytnout čtenáři názornou ukázku toho, jak může realizace platby ve WiFi vypadat. V této části je popsán výchozí stav před vytvořením sítě Hotel, popsány základní požadavky na tuto síť, její návrh, výsledné řešení z technického pohledu i z pohledu platícího zákazníka.