Technické řešení plateb za přístup do bezdrátové sítě - Kučera, Matěj; Kosek, Jiří, 1975-; Kalina, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tématem bakalářské práce jsou placené WiFi sítě a jejich technické řešení plateb. První kapitola se zabývá jednotlivými platební metodami, které lze při placení za připojení do WiFi sítě využít. Jsou zde popsány výhody a nevýhody jednotlivých platebních metod, problémy při jejich implementaci. Druhá kapitola popisuje několik hotových řešené, které lze zakoupit jako celek pro provozování placené WiFi sítě, srovnání jejich vlastností, funkcí a ceny. Ve třetí části práce, která je částí praktickou, je popsán návrh a implementace platebního postupu ve WiFi síti Hotel, provozované Oddělením síťové infrastruktury Vysoké školy ekonomické v Praze ve všech ubytovacích a rekreačních zařízeních této organizace, s cílem poskytnout čtenáři názornou ukázku toho, jak může realizace platby ve WiFi vypadat. V této části je popsán výchozí stav před vytvořením sítě Hotel, popsány základní požadavky na tuto síť, její návrh, výsledné řešení z technického pohledu i z pohledu platícího zákazníka.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses