Metadata a zpřístupňování informací na internetu - Škála, Michael; Sklenák, Vilém, 1963-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této bakalářské práce je nejdříve seznámit čtenáře s metadaty po teoretické stránce, jejich vývoj a dělení. Následně přiblížit mnou vybrané příklady systémů, které v současnosti s metadaty pracují a to Wikipedii a digitální knihovny. V další kapitole popisuji, jak pracují internetové vyhledávače a také je zde popis několika vybraných nejznámějších zástupců vyhledávačů. Poslední část je zaměřena na optimalizaci webových stránek pro vyhledávače pomocí technik SEO a SEM, které pomáhají při zviditelnění a případnému zvýšení návštěvnosti webových stránek. Výsledkem práce je seznámení čtenáře se základy funkcí metadat a popsat praktické systémy, ve kterých na ně lze narazit. Také má čtenáře seznámit s fungováním internetových vyhledávačů a s principy optimalizace webových stránek, ke kterým lze taktéž metadata využít a přiblížit, jaký vliv metadata na optimalizaci mají.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses