Metadata a zpřístupňování informací na internetu - Kadleček, Petr; Sklenák, Vilém, 1963-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem mojí bakalářské práce je seznámit čtenáře se způsoby tvorby metadat v prostředí populárních systémů pro správu obsahu (CMS) a sdělit mé osobní názory na vliv metadat na vyhledávání informací v prostředí služby WWW. V první kapitole jsou představeny základní informace o metadatech, jejich vývoj, možnosti jejich dělení a způsoby jejich aplikace. Zaměřuji se hlavně na HTML element meta. V poslední části kapitoly se poté zamýšlím nad budoucností sémantického přístupu k webu. Ve druhé kapitole přibližuji čtenáři problematiku vyhledávání informací v prostředí WWW. Kapitolu začínám definicí základních pojmů. Poté popisuji funkci internetových vyhledávačů a v poslední části seznamuji čtenáře s problematikou SEO a jejího vztahu s metadaty. V poslední kapitole popisuji nejpopulárnější CMS a jejich možnosti práce s metadaty. Začínám praktickými ukázkami v systému WordPress a končím teoretickým popisem jeho konkurence. Po přečtení mojí práce by měl být čtenář schopen pochopit, co metadata jsou, proč jich využívat a jakým způsobem je implementovat na vlastní webové stránce prostřednictvím CMS.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses