Biometria ako bezpečnostný prvok v bankovníctve - Pavliščák, Matúš; Albrecht, Jakub; Voříšek, Jiří, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cieľom tejto bakalárskej práce je podať ucelený prehľad o využití biometrie ako bezpečnostného prvku v oblasti bankovníctva. V práci sú popísané rôzne princípy biometrických metód a proces spracovávania získaných biometrických údajov. Hlavný prínos práce spočíva v analýze prípadovej štúdie firmy Innovatrics, predstavenie platforiem Apple Pay a MasterCard, ktoré aplikujú biometrické metódy v bankovníctve. Výsledkom je zhodnotenie súčasného stavu využitia biometrických prvkov v bankách na svete, v Českej republike a na Slovensku a následne návrhy, na čo by sa mali lokálne banky v tejto oblasti zamerať.
Vedoucí práce: Jakub Albrecht
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses