Analýza a návrh aplikace pro správu operativního cash flow - Knettig, Jan; Šebesta, Michal; Jelínek, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá návrhem aplikace, která poskytne svému uživateli jednoduchý pohled na předpokládaný operativní cash flow na základě dat získávaných z účetnictví. Práce si klade několik cílů. Zaprvé, analyzovat literaturu v oblasti operativního cash flow, identifikovat konkurenci a sumarizovat funkce v oblasti aplikací pro analýzu cash flow. Zadruhé, identi-fikovat požadavky vybrané organizace, kterou je společnost K-net Technical International Group, s.r.o., a vyhodnotit přínosy vlastního vývoje aplikace. Zatřetí, navrhnout a vyvinout aplikaci vyhovující požadavkům této organizace. Začtvrté, identifikovat problematická mís-ta vznikající v rámci vlastního vývoje a provozu aplikace. Těchto cílů bylo dosaženo jak důkladnou analýzou existující literatury, tak systematickou prací za využití částečně internetových a částečně knižních zdrojů pro praktickou část práce a průběžnou konzultací funkčnosti aplikace s jejím zadavatelem. První část práce je věnována rešerši literatury a definici pojmu operativní cash flow. Další částí je analýza požadavků na aplikaci, analýza trhu a jeho vyhodnocení. Následuje návrh a konkrétní implementace aplikace v prostředí Microsoft Office Excel. Poslední část se věnu-je identifikaci problematických míst při vlastním vývoji aplikace oproti nákupu hotového řešení. V závěru je zhodnoceno naplnění cílů, přínos práce a poskytnuty návrhy na rozšíření. Přínosem práce je analýza problematiky operativního cash flow. Dalším přínosem je analýza trhu aktuálně dostupných řešení. Nejdůležitějším přínosem této práce je pak vlastní vyvinu-tá aplikace, která splňuje veškeré požadavky zadavatele uvedené při zadání práce.
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses