Využívanie emotikonov v podnikových informačných systémoch - Štefániková, Mária; Gála, Libor, 1965-; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cieľom bakalárskej práce je popísať situácie a možnosti emotikonov v podnikových informačných systémoch. Pre dosiahnutie vytýčeného cieľa bol prevedený prieskum českej a cudzojazyčnej literatúry a internetových zdrojov zaoberajúcich sa danou témou. Za účelom objasnenia problematiky emotikonov bola popísaná miera používania a využívania emotikonov v elektronickej komunikácii a ich postavenie v syntaktickej, pragmatickej a sémantickej oblasti. Ďalej sú tu popísané kľúčové pojmy týkajúce sa podnikových informačných systémov, metódy spracovania emotikonov a existujúce IT nástroje zaoberajúce sa ich tvorbou, vyhľadávaním ich prítomnosti v texte alebo iné. Najväčším prínosom práce je sprístupnenie prehľadu metód a nástrojov pre spracovanie emotikonov, popis ich funkcionality ako aj návrhy na jej rozšírenie. Forma prezentovania metód a nástrojov umožňuje rýchle zaistenie základných informácií a ich porovnávanie.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses