Srovnání virtualizačních platforem společností Microsoft a VMWare - Kos, Jakub (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním virtualizačních nástrojů dvou předních společ-ností v oblasti virtualizace, a to Microsoft Hyper-V a VMware Workstation. V úvodu práce je shrnut historický vývoj, vymezeny základní pojmy a definován pojem virtualizace. Větší část práce se zaobírá teoretickým základem a popisem jednotlivých druhů virtualizace. V této části se čtenář seznámí s jednotlivými druhy virtualizace. Vysvětleny jsou druhy a odvětví virtualizace, aby čtenář získal širší povědomí o tématu virtualizace. V praktické části jsou představeny a porovnány oba programy. Programy byly porovnány po výkon-nostní stránce ale i po stránce uživatelské přívětivosti. Systémy dosahují podle celkového skóre přibližně stejného výkonu, ale v dílčích oblastech porovnání se vyskytují rozdíly.