Srovnání virtualizačních platforem společností Microsoft a VMWare - Kos, Jakub; Nedzelský, Roman; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním virtualizačních nástrojů dvou předních společ-ností v oblasti virtualizace, a to Microsoft Hyper-V a VMware Workstation. V úvodu práce je shrnut historický vývoj, vymezeny základní pojmy a definován pojem virtualizace. Větší část práce se zaobírá teoretickým základem a popisem jednotlivých druhů virtualizace. V této části se čtenář seznámí s jednotlivými druhy virtualizace. Vysvětleny jsou druhy a odvětví virtualizace, aby čtenář získal širší povědomí o tématu virtualizace. V praktické části jsou představeny a porovnány oba programy. Programy byly porovnány po výkon-nostní stránce ale i po stránce uživatelské přívětivosti. Systémy dosahují podle celkového skóre přibližně stejného výkonu, ale v dílčích oblastech porovnání se vyskytují rozdíly.
Vedoucí práce: Roman Nedzelský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses