Problematika měření návštěvnosti webových stránek - Každan, Michal; Sova, Martin; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce, Problematika měření návštěvnosti webových stránek je v první polovině zaměřena na teoretické základy webové analýzy a vysvětlení, jak měření návštěvnosti funguje (čili jaké se používají metodiky pro sběr dat a jak pracují). Dále se zde zaměří zejména na nástroj Google Analytics (od krátké historie přes principy fungování), který bude následně v druhé polovině práce konfigurován pro ukázkovou webovou stránku s cílem demonstrace funkčnosti tohoto nástroje pomocí vytvořených reportů a grafů. Cílem práce je tedy získání patřičných informací k problematice z dostupných zdrojů a následné využití v praxi v podobě implementace nástroje Google Analytics. Výsledkem práce bude sada rad a doporučení majitelům podobných webových stránek vyplývajících ze zkušeností práce s analytickým nástrojem a jeho výsledky.
Vedoucí práce: Martin Sova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses