Změny v oblasti mezinárodních standardů managementu informační bezpečnosti a jejich vliv na oblast řízení - Janíček, Kryštof (2015)
Management informační bezpečnosti je obor, který s časem informační doby nabývá stále na větší a větší důležitosti. V této práci se managementu informační bezpečnosti věnuji a zpracovávám téma mezinárodních standardů informační bezpečnosti s důrazem na změny v mezinárodních normách ISO/IEC 27001 a ISO/IEC 27002. V úvodu jsem zpracoval his-torický kontext a úvod do problematiky, abych se v dalších kapitolách mohl věnovat po-drobnější analýze změn v mezinárodních normách a jejich možným přínosům, rizikům a dopadům do oblasti řízení. V závěru práce je zpracováno, jaký je možný další vývoj v oblasti managementu informační bezpečnosti. Hlavním cílem této práce je srovnání staré a nové verze norem a analýza změn, které mezi nimi nastaly. Dalším cílem je zhodnocení přínosů a rizik těchto změn a v neposlední řadě zamyšlení nad možným budoucím vývojem.