Oracle NoSQL databáze - Chlomek, Lukáš (2015)
Bakalářská práce se zabývá tématem NoSQL databází. Teoretická část popisuje důvody vzniku tohoto směru databází, základní vlastnosti NoSQL a nejpoužívanější NoSQL datové modely. Praktická část seznamuje čtenáře s jedním zástupcem NoSQL databáze typu klíč-hodnota a to Oracle NoSQL, poté následuje ukázka práce se záznami této databáze, pomocí vytvořené testovací aplikace. Konec práce obsahuje krátkou praktickou ukázku manipulace s tabulkami v úložišti.