Oracle NoSQL databáze - Chlomek, Lukáš; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce se zabývá tématem NoSQL databází. Teoretická část popisuje důvody vzniku tohoto směru databází, základní vlastnosti NoSQL a nejpoužívanější NoSQL datové modely. Praktická část seznamuje čtenáře s jedním zástupcem NoSQL databáze typu klíč-hodnota a to Oracle NoSQL, poté následuje ukázka práce se záznami této databáze, pomocí vytvořené testovací aplikace. Konec práce obsahuje krátkou praktickou ukázku manipulace s tabulkami v úložišti.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses