Analýza a návrh Business Intelligence riešenia pre ATOZ group - Machaj, Maroš; Pour, Jan; Horníček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Hlavným cieľom tejto práce bude analýza spoločnosti s následným BI riešením pre túto spoločnosť, ktorá sa zaoberá publikáciou odborných časopisov a organizovaním odborných konferencií. BI riešenie by malo byť využívané managementom spoločnosti. Aby bol dosiahnutý cieľ tejto práce, bolo nutné sa v spoločnosti kontaktovať s IT odborníkom a zamestnancom, ktorý má prístup k IS spoločnosti. Taktiež bolo nutné konzultovať požiadavky na BI riešenie pre spoločnosť s vyššie postaveným pracovníkom spoločnosti. Vďaka týmto konzultáciám bolo možné vytvoriť kostru pre analýzu spoločnosti a na ich základe vznikli kľúčové ukazovatele, ku ktorým pri riešení práce pribudnú ďalšie dimenzie. Praktická časť práce sa skladá z dvoch častí, a to z analýzy spoločnosti a konkrétneho BI riešenia pre spoločnosť. Práca bude obsahovať malé BI riešenie pre ukážku výhod BI. Toto riešenie obsahuje navrhnutie dátového skladu, ETL a pilotné riešenie. Prínos tejto práce spočíva v návrhu BI pre vydavateľskú (reklamnú) spoločnosť. Spoločnosť je dosť špecifická, takže inú spoločnosť, pre ktorú by bolo toto riešenie vhodné by bolo veľmi ťažké nájsť.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses