Mobile-first webová aplikace pro správu konzumace - Kryšpín, Jan (2015)
Bakalářská práce se věnuje tvorbě responsivní mobile-first webové aplikace pro správu konzumace za použití PHP, HTML5, CSS3 a JavaScriptu a zároveň jejímu propojení s Facebook API. Cílem je popsání možností při vývoji takovéto aplikace, její návrh a samotný vývoj dle daných postupů. Teoretická část je věnována programovacím jazykům pro tvorbu webových stránek, pravidlům a postupům při vývoji takové stránky a ukázce dostupných knihoven. Poslední částí je popsání sociální sítě Facebook a její API. Druhá část, praktická, obsahuje upřesnění požadavků aplikace na její ovládání a funkcionality. Dále uvádí návrh webové stránky a postup jejího vývoje.