Optimalizace marketingových kampaní na základě výsledků neuromarketingového výzkumu - Holíková, Barbora; Koudelka, Jan; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Neuromarketing je relativně nově vzniklý obor, který se nejvíce používá při marketingovém výzkumu a klade si za cíl odhalit, co opravdu probíhá v myslích spotřebitelů. Neuromarketing využívá neurovědy, která zde vytváří jakýsi vědecký podklad pro studii nervového systému a mozku. Výsledky studií jsou poté využity při sestavování marketingových kampaní. V České Republice je neuromarketing stále ještě na svém počátku a největší rozvoj neuromarketingu by měl ještě přijít. Cílem práce bylo v prvé řadě porovnat, jak moc se liší naše myšlení od vnímání toho, co opravdu na daných obrázcích z reklamních kampaní podle eye-trackingu vidíme. Tato analýza ověřuje, jak moc dochází k selekci informací v mozku. Neuromarketing má mnohé výhody, nicméně jeho velikou nevýhodou je vysoká finanční náročnost. V následující analýze byly porovnávány dvě metody sběru dat a jejich využití pro malé a střední podniky.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses