Bezpečnosť webových aplikácií - Matušek, Václav (2015)
Bakalárska práca sa venuje problematike bezpečnosti webových aplikácií. Jej hlavným cieľom je podať prehľad najčastejších útokov v praxi a zároveň popísať možnosti obrany a prevencie, či už na strane užívateľa alebo vývojára webovej aplikácie. Obsahuje taktiež informácie o ich vzniku, prípadne pripomína útoky uskutočnené v minulosti. Následne sa venuje normám a zákonom českej legislatívy, ktoré na bezpečnosť vplývajú, prípadne definujú vhodné techniky pri programovaní. Dôležitým výstupom je aj súhrn pravidiel, ktorými by sa mal programátor riadiť pri písaní bezpečnej aplikácie.