Analýza a návrh business intelligence pre spoločnosť ZVL AUTO spol. s r. o. - Ligus, Slavomír (2015)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať prostredie výrobnej firmy ZVL AUTO s.r.o. a na jej základe navrhnúť a realizovať modelové riešenie v oblasti Business Intelligence. Práca sa delí na dve časti. Prvá časť obsahuje stručný popis komponent, z ktorých sa Business Intelligence skladá a analýzu prostredia firmy. V druhej časti je vytvorená úvodná analýza, vytvorený dátový model a ukážka modelového riešenia vytvoreného na základe analýzy spoločnosti. Prínosom tejto práce je ukázať a priblížiť vedeniu firmy možnosti a výhody využitia Business Intelligence riešenia a možno v budúcnosti podnietiť spoločnosť k zavedeniu komplexného riešenia.