Budování a využívání menších počítačových sítí - Pecka, Jiří (2015)
Práce se zabývá návrhem na přebudování domácí sítě podle daných uživatelských požadavků. Hlavním cílem práce je popsat jakým způsobem lze síť rozšířit o další prvky tak, aby umožňovala uživatelům přístup k internetu, datovému úložišti a dalším službám sítě pomocí bezdrátového připojení ve vybraných lokalitách. Práci jsem rozdělil na tři části. V první části popisuji předchozí stav sítě a uživatelské požadavky na přebudování. V druhé části popisuji zařízení sítě a jejich nastavení. Třetí část věnuji testování sítě včetně vyhodnocení síly signálu přístupových bodů ve všech oblastech vybrané lokality a simulace útoku na přístupový bod.