Finanční analýza společnosti Almeco, s.r.o. - Skalický, Tomáš; Štamfestová, Petra, 1984-; Lang, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je finanční analýza podniku Almeco, s.r.o. pro roky 2009 - 2013. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části ukazatele popíši a vysvětlím. V praktické části, která se skládá z výstupů provedených výpočtů a grafů, které slouží k lepší orientaci a porozumění, budu společnost hodnotit na základě absolutních apoměrových ukazatelů. Jednu kapitolu věnuji bilančním pravidlům, kde srovnám konzervativní zvyky s dnešní realitou. Dále provedu analýzu pracovního kapitálu, kde se budu věnovat i obratovému cyklu peněz. A nakonec společnost zhodnotím na základě bonitních a bankrotních modelů a modelu CAPM. Model CAPM dále využiji k výpočtu WACC a k výpočtu hodnoty EVA. Veškeré výsledky, k nimiž dospěji, řádně vysvětlím a okomentuji. V závěru se pokusím nastínit možný budoucí směr, kterým se společnost Almeco, s.r.o. bude ubírat.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses